Translate

9 Eylül 2011 Cuma

İSTANBUL FASHİON WEEK KAPSAMINDA BİR İLK:MELEKLİKTEN KOVULMUŞ MELEKLERİN TAKI DEFİLESİ : DENİZ KAPROL VE SANATSAL GÖNDERMELERİ





İFW 2011 tüm hızıyla devam ediyor. Bu harika etkinliğin bizi en çok ilgilendiren kısmı bu sene ilk defa ünlü tasarımcı Deniz Kaprol'un düzenlediği Takı tasarım defile çalışmasıydı. Haute Couture tasarımlarını merakla beklediğimiz Kaprol'ün defilesini görmeyi çok isterdik ancak İstanbul dışında olduğumuzdan bu harika fırsatı kaçırdık ne yazık ki.Yine de bu şanssızlık bizim burada bu harika etkinlikten az da olsa bahsetmemize bir engel teşkil etmiyor. Görsellerden ve dostlarımızdan edindiğimiz izlenimler defilenin çok iyi sunulduğu kanaatini oluşturdu bizde. İFW tarihindeki bu ilk doğrusu sektörümüz açısından da çok önemli.



Sanatsal göndermelere önem veren tasarımcılar ve üreticiler her zaman ilgimizi çekecek ve burada yer bulacaklar. Şüphesiz Deniz Kaprol ismi çoğunuza yabancı değil ama tanımayanlar için küçük bir girizgah yapmak isteriz doğrusu.
Deniz Kaprol, İstanbul Teknik Üniversitesi Moda tasarım fakültesinde öğretim görevlisi olmasının yanında Türkiye de ilk haute couture takı ve aksesuar dükkan sahibi bir modacımız. Tabi kendisini sadece modacı diye tanıtmak ona yapacağımız en kötü şey olacağı için bu şekil bir sıfatlandırmayı ve tasnifi yapmak istemiyoruz. Kendisi geniş ve tam anlamıyla bir sanatçı! Sanırız bu sıfat yeterli ve tam yerine oturan bir tanımlama Deniz Hanım için. Şimdi gelelim defile ile ilgili bilgilere.
Kareografisi,takıları ve erkek mankenleriyle daha uzun süre konuşulacağa benzeyen bu defilede takılar gümüş kaplama ve baget kesimli cam taşlarla süslü olarak dizayn edilmişler. Ürünler erkek mankenler üzerinde kullanıldığından Unisex havaları var kesinlikle. Resimlerde gördüğünüz kolyeler ve isimleri ürünlerin nasıl bir felsefi arkaplan ile titizlikle çalışıldığının da kanıtı adeta. Deniz Kaprol'u bu harika çalışması nedeniyle kutluyor, daha nice yıllar yaratıcılığının zirvesinde ürünler ile çalışmalarını sürdürmesini temenni ediyoruz.
Mehmet Turgut'un hazırladığı enstalasyon ile başlayan defilede bu ön çalışmada çok başarılı bulunmuş bu arada. Söylemeden geçmek istemedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...