Translate

12 Ağustos 2010 Perşembe

ÜNLÜLER VE DÖVMELERİ. TAKI İLE DÖVME “DÜŞMAN KARDEŞLER” Mİ? YA DA DÖVME TAKIYA ENGEL Mİ?



Dövmenin en popüler zamanlarını yaşadığı 80’li yılların ortasında, takı da tüm hızıyla kendi devrini yaşıyordu. Erkeklerde takı konusunda kadınlarla yarışıyorlardı ve zincir takılar tüm çeşitleriyle hayatımızdaki yerini almıştı. Madonna, Diego Armonda Maradona gibi ünlülerin hem dövmeleri vardı hem de takıya aşırı düşkünlükleri. Peki günümüzde durum nasıl? Dövme neden hala gözde? Dövme yaptıranların dövmeyi yaptırma gerekçeleri ne? Dövme yaptıranlar, takıda hangi trendleri takip ediyorlar. Ya da her zaman dövmeleriyle kombin olabilecek takıları mı tercih ediyorlar? Dövme, çoğu insan için kendini ifade etme biçimi olarak ortaya çıkarken, takı seçiminde de bu özen gösteriliyor mu? Yıllar boyunca kuyumculuk sektörüyle uğraşanlar, dövme kullanımının takı kullanımını baltaladığını iddia ettiler. Bizce durum böyle değil. Dövmeyi tercih edenler biraz daha estetiği ön planda tutan ve daha kişisel ürünler kullanmayı seven insanlar olabilirler ancak. Dövme yaptıranlar takı sevmiyorlar diye kestirip atmak kolaycılığa kaçmak gibi oluyor. Dövme yaptıran sanatçıların vücutlarına yaptırdıkları resimler,şekiller ya da yazılar geçmiş yıllarda olduğu gibi günümüzde de ilgi çekmeye devam ediyor. Günümüzde dövmelerde yazı kullanmak daha da yoğunlaştı. Özellikle yabancı sanatçılardaki Kabala etkileşimi dövmelerin en büyük konusu oldu. Şimdilerde dövme ile yazılan yazıları yüzüklere,künyelere ya da özel yapım bilekliklere yazdırmak yeni bir trend oldu. Bu tercih, daha çok bu tarz dövmeleri vücutlarına yaptırmaktan çekinenlerin kullandığı bir yöntem. Dövmeyi yaptıramıyorum ama yazılanları takı vasıtasıyla da olsa üzerimde taşıyayım diyenler bu yolu seçiyorlar.



Şimdi; yüzük,bilezik,kolye ya da özel bileklikler gibi takıların üzerine yazılıp kullanılmaya başlanılan ve ünlülerin vücutlarına yaptırttıkları dövme yazılarından ve şekillerinden bahsedelim.
-Victoria Beckham’ın ensesindeki dövme bir Tevrat ayeti.David Beckham’a adanan bu yazının anlamı ise şu: “Ben aşkımın,aşkım benim” Sağ bileğinde yer alan roma rakamları ile 8 mayıs 1997 tarihi ise David Beckham ile tanıştığı günün tarihi. Sırttaki 5 yıldız ise ailesini temsil eden bir şekil olarak düşünülmüş.
-Angelina Jolie’nin 13 dövmesi var. Sırtındaki dövmelerden ikisi şans duaları. Bu dualardan biri Kamboçyalı oğlu Maddox’un hediyesi. Kolunda bulunan roma rakamı ile 13 sayısı ise batıl inançlarının olmadığının göstergesi.
-Rihanna 13 dövmesi olan sanatçılardan. Boynundan sağ omzuna doğru olan yıldızların kendisine şans getirdiğine inanıyor. Parmaklarının arasında SHH ve LOVE yazıları,kulağının arkasında burç sembolü ve boynunda hayat ilkesi yazılı.
-Evan Rachel Wood’un sırtında Edgar Allen Poe’nun bir dizesi var. “Bütün gördüğümüz ve göründüğümüz yalnızca bir düşün içindeki bir düş”
-Megan Fox’ta çok sayıda dövmesi ile dikkat çekiyor. En bilinenleri ise şunlar :Shakespeare’in dizesi:”We will all laugh at gilged butterflies – Hep birlikte yaldızlanmış kelebeklere güleceğiz. Sanatçının bir kolunda Marilyn Monroe dövmesi var. Vücudunun sol tarafında boydan boya şu yazı yazılı “Bir zamanlar oğlanın biri kalbini kırmadan, aşkın ne olduğunu bilmeyen ufak bir kız vardı”
-Eva Longoria Parker’in ensesinde şanslı numarası 9 (nine) yazılı,sanatçının ayı zamanda sol bileğinde küçük bir yıldız , sağ bileğinde ise roma rakamları var.
Yüzük,bilezik,kolye ya da özel bileklikler gibi takıların üzerine bu tür yazıların nasıl yazıldığını merak ediyorsanız bize e mail ile ya da telefonla ulaşabilirsiniz.
demirsoyahmet@hotmail.com
0212 528 53 55
0534 503 23 39

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...