Translate

21 Ağustos 2010 Cumartesi

ZSA ZSA GABOR... "MÜCEVHER PIRILTISI" İLE TAÇLANMIŞ BİR PRENSES YAŞAMI...



Macar asıllı aktrist Zsa Zsa Gabor, son günlerde rahatsızlığı ve ölüm döşeğinde oluşuyla haber oldu maalesef. Ancak biz onun bu haberlerinden ve görüntülerinden canı sıkılan hayranları için değişik bir dosya hazırladık. Aktristin mücevher merakı ve Macar kanının delişmen hali uzunca bir dönemin yegane Hollywood mevzusu olmuş, yaşamı boyunca aristokrat sınıf ve yüksek sosyetenin ilgi odağı olarak dikkatleri üzerinde toplamıştı. Yaşı çok genç olanlar onun 60 -70 yaş arasını gencecik bir aktrist kadar tutkulu yaşadığını hatırlayamıyacaklardır belki. Ancak hayata sıkı sıkı sarılmanın, tutkunun ve azimli olmanın ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak ortaya koyan Gabor,bugün 93 yaşında ve dolu dolu bir yaşamın son günlerini evinde huzur içinde geçirme isteğinde. İlk evliliğini Türk siyasetçi Burhan Asaf Belge ile yapan ve sonrasında 7 kez evlenen sanatçı,1958 yılında "En göz alıcı aktrist" kategorisinde Altın Küreyi kazanmış,son ve en uzun evliliğini de şu an birlikte olduğu 9′uncu eşi Prens Frederic von Anhalt ile yaparak evlilikler serisini sona erdirmiştir.
Gabor'a takılan takılar o kadar çok yakışıyordu ki filmlerde kullanması için verilen mücevherlerin bir çoğu bu "güzel taşıyıcılığı" sayesinde kendisine hediye ediliyordu.



Gerçekten resimleri dikkatli incelediğimizde, sanatçının takıları taşıyışında kendine has bir duruş sergilediğini gözlemleyebiliyoruz. Günümüzde taktığı her mücevheri kendine bu kadar yakıştıran bir Holywood sanatçısı yok açıkçası.
Bunun sırrı ne bilemiyoruz ama, Gabor'un zerafetiyle ortaya koyduğu parıltı günümüz sanatçıları ile de devam ettirilebilse,mücevher sektörünün çok şey kazanacağı kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...