Translate

14 Nisan 2011 Perşembe

MODAYA İMAN ETMEYEN PROTEST MODACI: KARL LAGERFELD



"Kendinize inancınız yoksa,bırakın gitsin!"
Karl Lagerfeld ismi sizde neleri çağrıştırıyor bilemeyiz ama Modacıların arasından bir filozof seçilmesi gerekse en başa isminin yazılması gerektiğine inanıyoruz biz.
Modaya ve modayı oluşturan tüm klişelere sırtını dönebilen, "Sen ve söyleyeceklerin yoksa , aslında hiçbir şey yoktur, Moda geçici bir şeydir,güvensizdir ve aldatıcıdır"
diyen ünlü tasarımcının aslında tam olarak bir tasarım ya da moda eğitimi yok. Kendisini bir "doğaçlama" olarak tanımlayan Lagerfeld,tam anlamıyla "modaya iman etmemiş bir modacı." Onu yaşarken efsane haline getiren de aslında bu tezat ve protest yönü. Modacı olmasa yaratıcı kişiliğini reklamcılık sektöründe deneyeceğini söyleyen Lagerfeld'in tüm bu söylemlerine rağmen hayatta en değer verdiği şey ise yine halihazırda yaptığı kendi işi elbette.
Bunun böyle olduğu bir röportajında söylediği şu sözlerde açıkça belli değil mi?
"Bir yol var. Ben oradan gidiyorum. Yöntemlerim belli. Yanımdakiler bunu çok iyi biliyor. Bir kaç kişinin oturmamış egosu yüzünden işime zarar veremem. Benim istediğim gibi yapmazlarsa, gitmeyi göze alıyorlar demektir"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...