Translate

8 Haziran 2011 Çarşamba

MUHTEŞEM YÜZYILIN MUHTEŞEM TAKILARI KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN YÜZÜK "SARAYIN GÖZLERİ"



Osmanlı'nın Muhteşem yüzyılı olarak adlandırılan 1453-1553 yılları ve hemen akabindeki dönem, Hanedanlığın en üstün ve şaşaalı devrini her alanda yaşadığı,gücünü tüm dünyada hissettirdiği zaman dilimi olarak bilinir. Kanuni ile birlikte saraya önemli bir zanaat olarak giren ve kurumsallaşan kuyumculuk mesleği de bu devirde İstanbul ve civarı ile Anadolu'nun bazı yerlerinde en üstün ve yetkin eserlerini vermiş, İslam sanatının büyük etkisi ile evvelki Anadolu medeniyetlerinin karışımından harika bir sanatsal karakter ve disiplin ortaya çıkarılmıştır.
Zaman zaman sayfamızda 15. ve 16. Yüzyıl Saray takılarından örnekleri beğeninize sunuyoruz. Hatta böyle bir koleksiyonu da şimdiye dek oluşturmaya çalıştık. Bundan sonra da bu tarz takıları beğeninize sunmaya devam edeceğiz.
Yukarıda resimde gördüğünüz yüzük bu koleksiyonun nadide parçalarından biri.
Adı Kanuni Sultan Süleyman yüzük "Sarayın Gözleri" Yüzüğün kenarları boyunca gördüğünüz Topkapı sarayının pencerelerini anımsatan kafesli ve üç taş mıhlı yuvalı kısımları, Sarayın hem İstanbul'u hem Anadoluyu hem de dünyayı seyreden gözlerinin temsili olarak karşımızda.
Bu harika Saray takısının, kaliteli işçilikle mıhlanmış zirkon taşları, en üstte bulunan zümrüt orta tek taşı ile çok şık bir tercih olacağı kesin.
925 Ayar gümüş.
Üzeri Oksidite otantik ve kaliteli altın cila kaplamalı
bir "Saray gözdesi". Çok beğeneceksiniz.
Daha fazla resim ve ayrıntı için linki tıklayınız:
http://urun.gittigidiyor.com/MUHTESEM-YUZYIL-KANUNI-SULTAN-SULEYMAN-YUZUK_W0QQidZZ42411765
demirsoyahmet@hotmail.com
0534 503 23 39

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...