Translate

18 Ocak 2010 Pazartesi

PIRLANTALI ÜRÜNLER BÜYÜK FİRMALARIN TEKELİNDE DEĞİLDİR !



PIRLANTALI ÜRÜNLER, DÜNYANIN SANAYİLEŞMİŞ BÜYÜK ÜLKELERİNDE BİLE, KÜÇÜK TEZGAHLARDA İŞİNİN EHLİ USTA VE MIHLAYICILARLA; TİTİZLİKLE,EL EMEĞİ - GÖZ NURU İLE MEYDANA GETİRİLİR.İSTANBULDA KAPALIÇARŞI DA YA DA NİŞANTAŞINDA GÖZ ALICI BİR MAĞAZADA SERGİLENEN BU ÜRÜNLERİN HEPSİ TEK BİR KAYNAKTAN TEMİN EDİLİR. KAPALIÇARŞI DAKİ KÜÇÜK YA DA ORTA KADEMEDEKİ ATÖLYE VE ÜRETİCİLERDEN. BURADA İŞLENİLEN ÜRÜNLER, İSTANBULDA VE TÜRKİYENİN HER YERİNDEKİ MAĞAZALARDA SATIŞA SUNULUR. HATTA BURADAN; TÜM DÜNYAYA SİPARİŞ USULÜ ÜRÜN TEMİNİ YAPILIR. ÜLKEMİZDE DE PIRLANTALI ÜRÜNLERİ YAPTIRAN VE SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEYEN BÜYÜK FİRMALAR İLE ORTA VE KÜÇÜK BOYUTTAKİ MAĞAZALARIN HEPSİNİN YOLU KAPALIÇARŞIDA Kİ ÜRETİCİLERİN BULUNDUĞU HANLARA YA DA İŞ MERKEZLERİNE DÜŞER. ÜRÜNLER, BURALARDAKİ DÜKKANLARDAN TEMİN EDİLİR VE SATIŞI GERÇEKLEŞİR. İŞİN GERÇEK ANLAMDAKİ PİYASASI BU ZİKRETTİĞİMİZ YERLERDE OLUŞMUŞTUR. TÜRKİYENİN VE GİDEREK DÜNYADAKİ BİR ÇOK ÜLKENİN PIRLANTALI ÜRÜNLERDE TERCİHİ KAPALIÇARŞININ MERKEZİNDEKİ ÜRETİM YERLERİDİR. BU SEBEPLE HAKİKİ VE SADIK PIRLANTA MÜŞTERİLERİ ÜLKEMİZİN HANGİ ŞEHRİNDE BULUNURLARSA BULUNSUNLAR, BU YÖNDEKİ İHTİYAÇLARINI HER ZAMAN KAPALIÇARŞIDAN KARŞILAMAYI TERCİH EDERLER. BU DAVRANIŞ, PIRLANTALI ÜRÜNLERİ ALIRKEN TAKINILAN BİLİNÇLİ TÜKETİCİ DAVRANIŞIDIR. ÇÜNKÜ DAHA ÖNCE DE SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ HER KUYUMCU VE HER BÜYÜK KUYUMCU FİRMASI GERÇEK ANLAMDA PIRLANTALI MAMÜL ÜRETİCİSİ DEĞİLDİR. EN BÜYÜK TEDARİKÇİ HER ZAMAN KAPALIÇARŞIDAKİ ÜRETİCİ VE TOPTANCILARDIR. PIRLANTANIN SÜREKLİ REKLAMINI YAPAN VE BU RÜZGARI "KARLILIĞA" ÇEVİRMEYE ÇALIŞAN ÇOK BÜYÜK FİRMALARIN BİLE ÜRÜNLERİNİN ARKASINDA GURURLA VE GÜVENLE DURAMAMALARININ SEBEBİNE GELİNCE; ZİRA ONLAR SEKTÖRDE NE MODA OLMUŞSA O YÖNDE YELKENLERİNİ ŞİŞİRMEYE UĞRAŞAN ACEMİ DENİZCİLER GİBİDİRLER. HEM BİLEZİĞİN HEM İNCİNİN HEM DARPHANE ÜRÜNLERİNİN EN İYİSİNİ SATTIĞINI SÖYLEYEN BU TÜR FİRMALAR, SON 4-5 YILDA PIRLANTANIN POPÜLERLEŞMESİYLE BU ALANA DA GİRMİŞLERDİR. ÇOK BÜYÜK KARLARLA VE ACIMASIZCA SEKTÖRÜN BU DAMARININ DA KANINI EMMEYE BAŞLAMIŞLARDIR. ONLAR BU ALANDAKİ KARLILIK AZALINCA BU İŞTEN ELLERİNİ VE ETEKLERİNİ ÇEKECEKLERDİR. HATTA BİR KISMI YILBAŞI İTİBARİYLE BU YÖNDE KARARLAR ALDI BİLE. BİZ DİYORUZ Kİ, KUYUMCULUK BAŞKA BİR ŞEYDİR,PIRLANTA VE PIRLANTALI MAMÜL ÜRETİMİ GİBİ ODAKLANMA VE TECRÜBE GEREKTİREN BİR ALANDA BİLGİÇLİK TASLAMAYA KALKIŞMAK BAŞKA BİR ŞEYDİR. PIRLANTAYI ALIP SATAN HERKES PIRLANTADAN ANLAMAZ. HELE DE VİTRİNİNDE 10-15 PARÇADAN FAZLA PIRLANTALI ÜRÜN BULUNDURMAYAN KUYUMCU HİÇ GÜVEN TELKİN ETMEZ. O KUYUMCUNUN; BİZİM GÖZÜMÜZDE KASAP DÜKKANININ BİR KÖŞESİNDE KİTAP SATMAYA ÇALIŞAN ESNAFTAN BİR FARKI YOKTUR.BUGÜNLÜK BU KADAR YETER. YAKIN ZAMANDA DEVAM EDECEĞİZ. PIRLANTA KADAR IŞILTILI GÜNLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE...

2 yorum:

  1. Bizim pırlantanın iyisini kötüsünü ayırdetmemiz çok zor. Arkadaşımın düğünü için markalı bir mağazadan bir yüzük beğendik. Aynı yüzüğü 3 farklı mağazada 3 çok farklı fiyatla gördük. Kime nasıl inanacağız insan şaşırıyor?

    YanıtlaSil
  2. 3 farklı mağazada 3 değişik fiyatla pırlanta yüzük görmüş olmanız aslında olası bir durum. Çünkü yüzükte kullanılan taş boyutları aynı olsa bile taş renklerinde farklılık vardır. Örneğin taş renklerini ve boylarını bilseniz ve bizden kaça alabileceğinizi sorsanız bizim de değişik bir fiyat verme olasılığımız çok yüksek..
    Taşların renkleri, boyutları ve kesimleri fiyatların farklı söylenmesinde çok büyük bir etken. Daha önce söylediğimiz gibi burada asıl önemli olan sizin beğendiğiniz yüzükleri nasıl bir mağazada beğendiğiniz. Pırlanta satışına "al-sat" mantığıyla bakan kuyumcu mağazalarında bu dediğiniz olayla karşılaşmak her zaman mümkün. Örneğin bu mağaza her gün gazete ve televizyonlara reklam veren çok büyük bir kuyumcu firmasının mağazası da olabilir. Bu onun taşın hep en kalitelisini ve en iyi kesimlisini kullanacağı anlamına gelmez. Maalesef kuyumcu mağazalarının yüzde doksan’ı bu konumda bulunan mağazalardır. Piyasada 500 liraya satılan tek taş pırlanta yüzüklerde var 50.000 ila 150.000 lira arasında satılan tek taş yüzüklerde. Burada en önemli olan şey müşterinin pırlanta yüzük alacağı zaman birazcık ön bilgi ve beğeni ile mağazalara gitmesi. Şimdi internet sayesinde bu daha da kolaylaştı. Büyük firmaların sitelerinde ürün ve fiyat listeleri o kadar çok ki her çeşit pırlantalı takı hakkında ön bilgi sahibi olmak mümkün. Ancak buralardan aceleci bir biçimde satın alacağınız ürünlerde aldanma olasılığınız da bir hayli fazla. Neyse ayrıntıları burada yazmaya devam edeceğim.Zaten bu blog’un kurulma amaçlarından biri de bu konularda hem sizleri, hem de satıcıları bilgilendirmek.. iyi günler diliyoruz..

    YanıtlaSil

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...